Weerbericht | Breskens Sailing

24 | 25 | 26 augustus 2018

Weerbericht

Weersituatie donderdag 23 t/m zondag 26 augustus 2018

Weerbericht opgesteld dinsdag 21 augustus 09.00 u

Door: Eric Chavanu, Meteorologisch Adviseur ZIMOA. © http://www.hetzeeuwseweer.nl/gemeentes/

Donderdag 23 augustus 2018

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd

 

14 uur lokale tijd.

Tussen het Azoren hogedrukgebied en een lage drukgebied over het noordoosten van Europa waait een matige westelijke wind die in de middag naar het noordwesten zal gaan draaien. Een bij het lagedrukgebied behorende frontale zone trekt met veel bewolking vanaf de Britse Eilanden oostwaarts. Met name in de middag kan hierbij een enkele bui vallen. De grootste neerslaghoeveelheden zullen echter over het oosten van Zeeland vallen.

Vrijdag 24 augustus 2018

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd.

 

14 uur lokale tijd.

Vrijdag wordt het weer eerst bepaalt door het Azoren hogedrukgebied, waardoor we met een matige westelijke wind te maken hebben, kracht 4 Bft.  Doordat een lagedrukgebied vanuit Noorwegen steeds meer invloed krijg zal de wind gaan toenemen tot kracht 5 Bft en wat vlagerig worden. In de namiddag en avond neemt met een noordwestelijke stroming de kans op enkele buien toe.

Zaterdag 25 augustus 2018

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd.

 

14 uur lokale tijd.

Op zaterdag is het eerder genoemde laag uit Noorwegen bepalend voor ons weer. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en er vallen frequent enkele buien. De kans op onweer klein, maar niet ondenkbaar. De wind waait uit het westnoordwesten en is matig tot vrij krachtig, windkracht 4-5 Bft. Windvlagen nabij buien tot ca 30 kt, ca 50km/u.

Zondag 26 augustus 2018

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd.

 

14 uur lokale tijd.

Zondag lijkt de mooiste en meest zonnige dag te gaan worden doordat het Azoren hogedrukgebied een uitloper heeft over de wedstrijdbanen. Nadeel hiervan is wel dat de wind sterk afneemt naar zwak tot matig, kracht 2-3 Bft.

Al met al zal het weertechnisch gezien weer een mooie editie van Sailing Weekend Breskens worden.