Nieuws | Breskens Sailing

28-08 | 29-08 | 30-08

Nieuws


22 augustus 2018

DBSW 2018: WK-niveau tijdens Pre-Worlds J/111-klasse

Tijdens het tweedaagse Pre-Worldoefenevenement voor de J/111-klasse tijdens het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 hebben de twaalf deelnemende zeilcrews en hun boten toe kunnen werken naar de WK-vorm, die ze nodig zullen hebben tijdens het Wereldkampioenschap J/111 in de monding van de Westerschelde.

Twee dagen hebben de zeilers mogen oefenen op het Zeeuws-Vlaamse water tijdens de Pre-Worlds van het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018. Zoekend naar de juiste vorm hebben ze volgens wedstrijdleider Walther de Block een ‘uitdagende paar dagen’ voor hun kiezen gehad met wisselende omstandigheden op zowel wedstrijd- als weervlak. De Block: “Op dag 1 (maandag, red.) was het mooi zeilweer met weinig wind, maar vandaag hing er ’s ochtends veel mist in de haven, waardoor we even vreesden dat we niet de zee op zouden kunnen.” Gelukkig bleek de het eenmaal buitengaats met de mist wel mee te vallen.

’s Middags begint zelfs de zon te schijnen op de Westerschelde en levert een continu draaiende wind voor ideale condities voor zowel de zeilers als de wedstrijdleiding. “We hebben hierdoor een paar keer het raceveld kunnen herpositioneren, dat houdt de zeilers scherp” vertelt De Block, die deze testcase als een ideale voorbereiding ziet op het te varen wereldkampioenschap J/111 tijdens het DAMEN Breskens Sailing Weekend. “Je ziet ook aan de zeilers dat ze tijdens de laatste van de zes gevaren races scherper zijn en op een hoog niveau zeilen. Je ziet ze richting de finish strijden voor hun plekje en alle boten finishen kort na elkaar, dat is een teken dat het niveau hoog ligt.”

Het oefenevent wordt gewonnen door de Brit Martin Dent met de JElvis voor de Belg Sebastien de Liedekerke met de Djinn en Sjaak Haakman met zijn Red Herring.

Op donderdag 23 augustus start het officiële wereldkampioenschap.

Foto: Wacon Images

< Alle artikelen