Nieuws | Breskens Sailing

28-08 | 29-08 | 30-08

Nieuws


19 augustus 2018

Breskens Sailing Weekend 2018 ‘vervroegd’ van start

Uniek, zo is het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2018 zeker te noemen. Met een Wereldkampioenschap J/111 en een heus Pre-Worlds oefenevent breidt het zeilevenement opnieuw uit. Een test voor organisatie en zeilers.

Normaal gesproken arriveerden de meeste deelnemende zeilcrews pas gaandeweg de week voor het DAMEN Breskens Sailing Weekend in de jachthaven van de Zeeuws-Vlaamse kustplaats, maar niet tijdens de editie van 2018. Dit jaar komen dertien boten met ieder zeven man crew precies een week voor de prijsuitreiking op zondag 26 augustus al aan in Breskens voor een geheel eigen evenement.

Dat zit namelijk zo: evenals vorig jaar varen deze J/111-boten hun wereldkampioenschap in de monding van de Westerschelde. Aan dat WK is dit jaar een officieel Pre World-toernooi gekoppeld. “Het is een trainingsevenement om het water en de omstandigheden te testen,” vertelt wedstrijdleider Walther de Block. Op maandag 20 en dinsdag 21 augustus worden deze ‘Pre-worlds’ gevaren.

De Block: “We zijn hier heel blij mee, want op deze manier kunnen we als evenement weer doorgroeien. Vanavond (zondagavond) moeten er nog enkele organisatorische dingen geregeld worden, zoals het bevoorraden van het startschip, maar we hebben er zin in om al op maandagmiddag het water op te gaan.”

Wat kan de J/111-vloot verwachten op de eerste dagen op de Westerschelde? De Block voorspelt een competitieve wedstrijd onder competitieve omstandigheden. “Het wordt de komende dagen mooi Nederlands zeilweer met wisselende windrichtingen en weersomstandigheden. Geweldig voor zowel de zeilers, als voor de organisatie.”

< Alle artikelen