Nieuws | Breskens Sailing

27-08 | 28-08 | 29-08

Nieuws


24 augustus 2017

One Tonners varen al

One Tonners varen al

 

Damen Breskens Sailing is officieel nog niet eens begonnen maar toch waren er vandaag (donderdag) al twee wedstrijden. De One Tonner klasse zeilt namelijk vier dagen in plaats van drie. Een prima opwarm dag, windtechnisch niet de beste, maar wedstrijdtechnisch zeker wel.

 

Een vol avondprogramma is er niet de eerste avond na de One Tonnerwedstrijden. Gezellig samenzijn, contacten leggen of verdiepen is waar het omdraait. Ook geeft tijdens deze netwerkborrel Gerd-Jan Poortman een presentatie over de Volvo Ocean Race, die de aankomende editie in Nederland finisht. Tijdens dit verhaal kijkt Vincent de Vries eens om zich heen en lacht, schudt wat handen van bekenden en ziet dat het goed is. Doodop maar gelukkig is hij. De initiatiefnemer en organisator van One Tonnerwedstrijden zeilt zelf ook mee en heeft wat dat betreft een prima middag achter de rug: “We hebben niet gewonnen, er was simpelweg te weinig wind. Mijn boot is op zijn best als de meeuwen bij de bushalte staan”, grijnst hij. Met de windkracht van vandaag (kracht 2 tot 4) kan hij niet veel.

 

Terwijl Poortman, als ambassadeur van de Ocean Race, zijn verhaal kracht bij zet middels spectaculaire beelden vanuit de race, blikt De Vries terug op vandaag en vertelt hij gepassioneerd over ‘zijn’ zeilklasse. Want het is een oude klasse die toch weer aan populariteit windt. De schepen zelf zijn ook veel in Breskens gemaakt zo vertelt hij. Al vaart de Middelburger zelf notabene met een Frans exemplaar, met de fantastische naam l’Esprit Du Morbihan. Een ervaren boot met een ervaren bemanning.

 

Acht deelnemers zijn er deze editie in Breskens. In een internationaal veld. “Het was een moeilijk spel vandaag vanwege het springtij en de lastige windflarden.” Vanwege de handicap van iedere deelnemer is het gissen naar een winnaar. De officiële uitslag wordt zondag bekend gemaakt. De wedstrijdleider Marcol de Klerk zag twee mooie en faire races met behoorlijk wat spektakel. Dat belooft nog wat voor morgen. Dan komen ook de andere categorieën boten in actie. Kijk voor alle informatie en uitslagen op onze website of Facebookpagina.

< Alle artikelen