Nieuws | Breskens Sailing

27-08 | 28-08 | 29-08

Nieuws


25 augustus 2016

DAMEN Breskens Sailing Weekend 2016 is begonnen

De tropische temperaturen misten hun uitwerking niet tijdens de eerste zeildag voor de One Tonners in hun One Tonner Revival Regatta op het DAMEN Breskens Sailing Weekend.

Een verzengende hitte teistert de vloot tijdens de eerste dag van het DAMEN Breskens Sailing Weekend. In tegenstelling tot vorig jaren duurt het zeilweekend in Breskens deze editie een dag langer. Deze donderdag is exclusief voor de eerste passage van de One Tonner Revival Regatta. Twaalf boten mochten aan elkaar wennen en de eerste beschietingen inleiden.

“Op een dag als vandaag – het was 31 graden op de Westerschelde – is goed smeren en genoeg blijven drinken het devies,” vertelt wedstrijdleider Marcol de Klerk. De vloot voer eerst een oefenwedstrijd. “Om te wennen aan elkaar,” volgens De Klerk. Voor de boten was het namelijk even acclimatiseren voor de kust van Zeeuws-Vlaanderen. Na het oefenen viel de wind helaas weg. “Maar gelukkig gaf dat ook de mogelijkheid voor enkele zeilers om het water in te duiken,” vertelt De Klerk.

Tijdens de gedwongen pauze draait de wind en na beraad wordt besloten dat dit geen invloed heeft op de eerste officiële wedstrijd van DAMEN Breskens Sailing Weekend 2016. “Je merkte dat hier veel echte wedstrijdzeilers tussen zaten, want het was meteen een scherpe race,” vertelt de Klerk. Met de Prince de Pétarcq (Bert Janssen) als winnaar voor de Shamrock (Wim Vandesande) en Berend Botje (Bart Klinkenberg).

Alle resultaten zijn te vinden op onze website. Morgen gaat het DAMEN Breskens Sailing Weekend verder met de eerste racedag voor de andere klassen en de Watersport Arena van Delta Lloyd en Zeeland Sport and Leisure (ZSL).

< Alle artikelen