Nieuws | Breskens Sailing

27-08 | 28-08 | 29-08

Nieuws


23 februari 2016

ONE TONNER revival regatta

One Tonner Revival Regatta

Herleving van oude tijden! Na 1994 is er geen One Ton Cup in Europa meer gevaren. Aangespoord door de verhalen van de Royal New Zealand Yacht Squadron tijdens en na het zeilen van hun One Ton Revisited evenement in Auckland begin 2015, hebben een aantal enthousiaste Europese One Tonner eigenaren de koppen bij elkaar gestoken om te komen tot de One Tonner Revival Regatta. Meer en meer verspreidt zich het nieuws rond de aardkloot, vanuit alle windstreken komen reacties. Er hebben zich al over de 25 One Tonner eigenaren gemeld, welke zeer voortvarend aan het werk zijn om in augustus met hun schip en bemanning naar Breskens te komen. Op dit moment zijn er over de 15 schepen ingeschreven. Overal verschijnen artikelen op websites, weblogs en in tijdschriften.

In fantastische samenwerking met Breskens Sailing is er een mooi programma samengesteld waarbij het wedstrijdzeilen voorop staat, maar waar ook aan verbroedering onder de One Tonner zeilers en promotie van onze provincie is gedacht door de organisatie van een Zeeuws Diner tijdens de opening van het One Tonner evenement.

 

De One Tonner Revival Regatta staat open voor alle One Tonners gebouwd van 1965 tot en met 1994 en hun zusterschepen. Er wordt gevaren onder IRC meting.

 

Zeeuwse deelnemers: Highwayman, Croix du Cygne, Pearl, Guanabara en l’ Esprit du Morbihan

 

< Alle artikelen