Nieuws | Breskens Sailing

27-08 | 28-08 | 29-08

Nieuws


21 februari 2016

DAMEN Breskens Sailing Weekend en de ONE TONNER revival regatta

Het DAMEN Breskens Sailing Weekend is één van de twee buitenduinse evenementen voor zeegaande wedstrijd- en toerjachten in Nederland. Voortgekomen uit de twee weekenden in september van de voormalige Breskens Week wordt dit 3 daagse evenement alweer een 20 jaar georganiseerd door de Stichting Breskens Sailing, een samenwerkingsverband van de watersportvereniging Breskens met 6 andere Nederlandse en Belgische verenigingen, met als doel het op de kaart zetten van het zeezeilen langs de Belgische en Nederlandse kust.

De ervaren wedstrijdcomités zorgen voor een afwisseling van sportieve,  enerverende en gevarieerde banen voor de getrainde wedstrijdzeilers en voor  gemoedelijke, maar wel spannende, banen voor de ervaren toerzeilers, die ook eens hun krachten en bootsnelheid willen meten met anderen.
Het wedstrijdgebied is het open water van de Westerschelde met haar banken, geulen en grillige stromen. Ook de drukke scheepvaart speelt een belangrijke rol, hoewel die in de wedstrijdbanen zo veel mogelijk vermeden wordt. Deelnemen is dus een goede gelegenheid om uw zeezeilervaring bij te spijkeren.

En na een intensieve dag op het water kunt u ontspannen aan de wal in een gemoedelijke sfeer op het haventerrein met een door de organisatie voor alle deelnemers aangeboden diner met feest en muziek als grand dessert. Familie, vrienden en kennissen zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom.
De wedstrijden staan open voor alle zeegaande jachten met een geldig certificaat in de gangbare handicap klassen IRC, ORC en CR. 
In de IRC klasse wordt om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Zeezeilen gestreden.

Dit jaar 2016 heeft het DBSW de eer ook een klasse wedstrijdjachten uit de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw, de ONE TONNERS, te mogen ontvangen. Veelal “klassiek plastiek” uit het RORC en IOR handicap tijdperk, maar in uitstekende staat van onderhoud en met nieuwe zeilen nog steeds snel en bemand door ervaren zeebonken.
De One Tonners integreren met een aparte start in de bestaande vloten en zeilen onder het IRC handicap systeem en beginnen al een dag eerder op de donderdag met hun “practice races”. 

Ook de jonge jeugd krijgt alle aandacht om met het zeilen op zeegaande jachten kennis te maken in hun eigen “jeugd watersportbelevenis”.

De jachthaven van Breskens biedt de deelnemers gratis ligplaatsen de week voorafgaand aan het evenement, heeft goede faciliteiten rondom met bootliften, jachtwerven, scheepstimmerlieden en reparatie bedrijven, en heeft een nabijgelegen zomers uitgaanscentrum, strand en supermarkt. 

Geen excuses dus om eind augustus na de vakantie niet naar Breskens te komen :)

< Alle artikelen