Stichting Breskens Sailing | Breskens Sailing

Breskens Sailing Weekend 2024
30-08 | 31-08 | 1-09

Stichting Breskens Sailing

Stichting Breskens Sailing
Stichting Breskens Sailing is een zelfstandig werkende Stichting die het wedstrijdzeilen op zeegaande zeiljachten in het algemeen wil promoten. Door het organiseren van dergelijke wedstrijden op de Schelde en Zuidelijke Noordzee willen wij:
•    een bredere uitstraling geven aan de zeilsport;
•    de Provincie Zeeland als de waterprovincie van Nederland op de kaart zetten;
•    de positie van Breskens als vooraanstaande jachthaven handhaven en versterken;

Achtergrond
Tijdens de laatste dagen van augustus vindt voor de 20e maal het Breskens Sailing Weekend plaats. Voor het tiende jaar sponsort DAMEN Shipyards Gorinchem het Breskens Sailing Weekend. Daarom heet het evenement DAMEN Breskens Sailing Weekend editie 2023.

DAMEN Breskens Sailing Weekend is de opvolger van de Breskens Week die in het verleden tijdens twee weekenden in september werd verzeild. Er wordt nu drie dagen gevaren: vrijdag, zaterdag en zondag in het laatste weekend van augustus.

Het wedstrijdwater is de monding van de Westerschelde. Met mooi weer buitengaats op de Vlakte van de Raan en met slecht weer ‘binnen’ in het gebied rond de Hooge Platen, het vaargebied langs Hoofdplaat, Schaar van de Spijkerplaat en de Pas van Terneuzen.
Dit vaargebied geeft eindeloos veel mogelijkheden tot variatie.
Alle zeegaande kajuitzeiljachten met een CR, IRC en/of ORC meetbrief, zowel vol bemand als "TwoHanded" kunnen hieraan meedoen op afwisselende banen rond de hydrografische boeien van de Westerschelde of speciaal uitgelegde ‘windward-leeward’ banen. De Westerschelde biedt unieke mogelijkheden voor tactische en navigatorische uitdagingen.

Deze wedstrijd is dé gelegenheid voor de Europese zeilers om zich met elkaar te meten in één wedstrijdveld. 
Dit jaar wordt het Open Nederlands Kampioenschap IRC gevaren en is DAMEN Breskens Sailing onderdeel van het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) van België.

Er zijn ook een aantal cups te winnen. Deze cups worden mede door onze hoofdsponsors DAMEN Shipyards Gorinchem, Multraship Towage & Salvage en Bureau Veritas beschikbaar gesteld.

Het belangrijkste aspect van dit evenement zijn de goed georganiseerde wedstrijden op het water en de gemoedelijke sfeer op de wal, in de tent en in het clubhuis van de WV Breskens.

Wij beloven u wederom een schitterend zeilevenement!