Watersportfonds | Breskens Sailing

24 | 25 | 26 augustus 2018

Watersportfonds

Goede doel : Watersportfonds

Watersport is een van de kernsporten van Zeeland. Het fonds heeft als doel om watersporters in de regio te ondersteunen om de top te kunnen bereiken en watersportverenigingen te ondersteunen in programma’s met betrekking tot talentontwikkeling.  Daarnaast zet talent zich in de watersport te promoten bij de jeugd  ( breedtesport) en zijn zij wereldwijd ambassadeur voor een waterveilige wereld.

Waarom een fonds?

In het fonds worden watersporttalenten uit de Zuidelijke Delta  ondersteund tot ze toegelaten worden tot de topsport academie. Hierna blijven ze als ambassadeur optreden, maar geven ze ruimte aan een nieuw talent binnen het fonds. Tevens wordt er ieder jaar een initiatief gekozen van een watersportvereniging uit de regio dat steun krijgt vanuit het fonds. Uitgangspunt is hier dat het een langdurig initiatief is dat ondersteuning nodig heeft in het succesvol opzetten van hun project, het Watersportfonds fungeert dan dus als springplank voor het project dat daarna zelfstandig verder gaat.

Toelichting Talenten

Binnen het fonds is een plek voor een aanstormend talent tot 15 jaar oud, is er een wildcard beschikbaar voor een gemotiveerde sporter die nog niet aan de algemene kwalificaties voldoet en is de rest ingevuld met sporters met een NOC*NSF status. Een talent kan maximaal drie jaar in het Watersportfonds zitten, hierna moet hij of zij voldoende hebben geleerd, de juiste voortgang hebben geboekt en een sterk eigen merk op hebben gebouwd om zelfstandig verder te kunnen.

Toelichting Project

Watersportverenigingen kunnen hun plan voor talentontwikkeling indienen bij Stichting ZSL. Belangrijk is dat het niet voor een eenmalig evenement is, maar een lange termijn visie bevat dat na het eerste jaar ook zonder de steun vanuit het fonds verder kan. Het is dus bedoeld om de vereniging dat extra zetje te geven om een goed ontwikkelingsplan van de grond te kunnen krijgen en gebruik te kunnen maken van het netwerk. Dit betreft ondersteuning voor de breedtesport en/of jeugdopleiding.