De talenten | Breskens Sailing

24 | 25 | 26 augustus 2018

Maak kennis met de watersporttalenten

Shivan Ramdas 
Shivam (18 jaar) is afkomstig uit Brouwershaven en als zeiltalent actief bij de vereniging K.Z.R.V. De Maas. Op zijn zesde begon hij in de optimist. Nu doet hij een combinatie van Laser Radiaal en Standaard. In de voorjaarsselectie van 2015 is hij in zijn leeftijdsklasse 6e van Nederland geworden, hiermee heeft hij zich geplaatst voor het Nationaal Belofte Team (NBT). Hij kan hierdoor gebruik maken van diverse faciliteiten van het Watersportverbond en kan trainen op topniveau onder professionele begeleiding. Het behalen van de top 20 op het EK in La Baule is een stap dichterbij gekomen. Shivam wil zich kwalificeren voor de topzeilacademie in Scheveningen. Momenteel richt hij zich op het EK & WK onder 21 jaar. 

Muírgen de Munck
Ondanks dat Muírgen nog maar 17 jaar oud is, is hij al een behoorlijk ervaren zeiler. Hij begon al met zeilen toen hij vijf jaar oud was. Eerst in de optimist en vervolgens is hij via verschillende boten in de spectaculaire 49er klasse terecht gekomen. Samen met Tjeerd Buis vormde hij vanaf 2014 het 49er Team Buis De Munck. In 2015 nam het team deel aan het Jeugd WK. Na dit WK in Flensburg stopte Muírgen in de 49-er klasse. Hij wil zich helemaal focussen op zijn ultieme droom: professioneel zeiler worden op een grote boot. Voor Muírgen zal dit jaar in het teken staan van prestatie en groei. Zo zal hij dit jaar deel nemen aan het Jeugd WK varende in de 49er FX. Daarnaast zal hij veel in X-362 team Sprij varen om zijn behendigheid in de grote boten nog meer te verbeteren. Bij team Sprij vaart hij onder anderen de North Sea Regatta en de Colin Archer Memorial Race. Dat zal zijn eerste officiële Ocean Race worden (van Nederland naar Harvik in Noorwegen). Voor 2016 zijn er dus voldoende uitdagingen!

Esmée van Drielen
Esmée van Drielen is 16 jaar oud en komt uit Scharendijke. Als zeilster neemt ze deel aan nationale en internationale wedstrijden. Het netwerk van Stichting ZSL heeft begin 2015 ervoor gezorgd dat Esmée kon deelnemen aan de Europa Cup op Gran Canaria. Het is te zien dat Esmée haar ambitie volgt. Zij is namelijk in 2015 overgestapt van de Laser 4.7 naar de Laser radial. De volgende stap voor dit talent is het overstappen van Laser radiaal naar de topklasse. Ook heeft Esmée door het geven van clinics al meer dan 200 Zeeuwse basisschoolkinderen enthousiast gemaakt voor het zeilen. In 2014 won Esmée al de Zeeland Seaports Stimulerings- en Aanmoedigingsprijs

Finn Kribbe
Het 14 jarige zeiltalent Finn Kribbe ontwikkelt zich snel in het zeilen. Pas vier jaar geleden is Finn begonnen met zeilen toen hij een oude kleine optimist kreeg. Finn vaarde vorig jaar nog in klasse C van de Delta Combi, waar hij tweede in werd. Dit seizoen ging Finn in klasse A van de Delta Combi van start en eindigde hierin als tweede. Finn is razend enthousiast en ambitieus. Hij wilt namelijk alweer naar een hoger niveau. Hier zal hij “helaas” hulp van buiten Zeeland moeten zoeken. Finn zou het liefst elke dag willen gaan varen en trainen en wilt dan ook nationale en internationale wedstrijden gaan varen.