Jeugd & Watersport | Breskens Sailing

24 | 25 | 26 augustus 2018

Jeugd & Watersport

 

Jongeren zijn voor de watersportbranche niet alleen nu een belangrijke doelgroep, het zijn ook de senior watersporters van de toekomst, zeker in een waterrijke provincie als Zeeland. In Breskens hebben we op het gebied van watersport veel te bieden en daarom gaan we tijdens het Damen Breskens Sailing Weekend 2017 de trossen losgooien voor de jeugd. 

 

Samen met ervaren watersporters leren we op een leuke en sportieve manier onze jeugd de regels en patronen van het water kennen, het weer te voorspellen en hen gemakkelijk te laten bewegen in het ritme van het water. Samen de vrijheid , kameraadschap, onstuimigheid maar ook het stille genieten op het water beleven is het mooiste wat er is.

Waterfun

Sailservice is erg betrokken bij de zeilsport. Met hun projecten Waterfun en Waterlab laten zij zoveel mogelijk kinderen ervaren hoe leuk zeilen is, dit sluit nauw aan bij de ambities van DBSW.
Terwijl de grote boten hun wedstrijden op de Westerschelde en de Noordzee varen, kunnen de junioren in Optimisten en kano’s ruime haven van Breskens kennismaken met verschillende facetten van de  watersport.
In het Waterlab worden allerlei proefjes en testjes met water gedaan en zodoende wordt kennis over het water opgedaan.

Meer informatie vind je hier

 

Watersportfonds Stichting ZSL

Het initiatief voor het jeugdprogramma en de organisatie ligt bij het Watersportfonds van Zeeland Sport en Leisure (ZSL), 
Het fonds heeft onder andere  als doel om watersporters in de regio te ondersteunen om de top te kunnen bereiken. De Zeeuwse zeiltalenten Finn, Esmee, Muirgen en Shivam worden bijvoorbeeld ondersteund in hun internationale ontwikkeling en zijn ambassadeur voor de zeilsport maar ook voor Zeeland en het Damen Breskens Sailing Weekend.
De Stichting Breskens Sailing werkt nauw samen met Stichting ZSL en ondersteunt dit Watersportfonds om zoveel mogelijk jeugd in topsport en breedtesport te laten genieten van watersport. Ook dit jaar worden alle kinderen van de basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen en de kinderen die deelnemen aan de Kindervakantie-Doe-Weken uitgenodigd om mee te doen. Uiteraard zijn kinderen buiten dit gebied ook van harte welkom!