Weerbericht | Breskens Sailing

24 | 25 | 26 augustus 2018

Weerbericht

Weersituatie donderdag 24 t/m zondag 27 augustus 2017

Weerbericht opgesteld woensdag 23 augustus 06.30 u

Door: Eric Chavanu, Meteorologisch Adviseur ZIMOA. © www.weeropwalcheren.nl

Donderdag 24 augustus 2017

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd

 

14 uur lokale tijd.

Een uitloper van het Azorenhogedrukgebied strekt zich uit over het noorden van Frankrijk en zorgt over Zeeland voor matige zuidwestelijke wind. De aangevoerde luchtig is helder en onstabiel van opbouw zodat er gemakkelijk stapelwolken zullen ontstaan. Het blijft droog en wind waait aanvankelijk uit het zuidwesten maar draait naar het westen en neemt pas in de loop van de middag af naar zwak tot matig.

Vrijdag 25 augustus 2017

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd.

 

14 uur lokale tijd.

Een kern van het hogedrukgebied trekt ten zuiden van ons land oostwaarts waardoor er naast opklaringen ook wat wolkenvelden overtrekken. Het blijft droog en de aanvankelijk zwakke zuidwestelijke wind wordt geleidelijk aan veranderlijk en blijft zwak. In de middag draait de wind naar het noorden en het tijdstip waarop dit plaatsvindt zal tijdens de wedstrijden wellicht belangrijk worden.

Zaterdag 26 augustus 2017

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd.

 

14 uur lokale tijd.

Ook is zaterdag is er sprake van een zwakke wind en deze zal voornamelijk uit het noorden waaien. Als ver voldoende opklaringen zijn zal er zeewind kunnen gaan ontstaan waardoor de wind zal gaan toenemen naar matig. Wolkenvelden trekken van tijd tot tijd over en het blijft droog.

Zondag 27 augustus 2017

Weersituatie rond 14 uur lokale tijd.

 

14 uur lokale tijd.

Vandaag krijgen we weer opnieuw te maken met een uitloper van een dichterbij komend hogedrukgebied waardoor de wind aanvankelijk uit het zuidwesten waait, maar in de loop van de dag de west en later zelfs noordwesthoek zal gaan opzoeken. Hij blijft hooguit zwak tot matig van kracht.

Al met al zal het weertechnisch gezien weer een mooie editie van Sailing Weekend Breskens worden.